Teava tiranti

Teava pvc pentru protectie tiranti, tip manson, este un produs consumabil in cofrajele metalice, avand drept scop protectia barelor de tirant, barelor filetate Dywidag, pentru a nu intra in contact cu betonul. In acest sens, aceasta teava are diametrul standard de 22mm si lungime standard la 2 metri. Pentru a obtine aderenta superioara in beton, teava pvc pentru tiranti are pe exterior mici perforatii.

Teava din plastic pentru tiranti se utilizeaza impreuna cu conurile din plastic, conurile de capat. Aceste conuri, dupa turnarea peretelui de cofraj si decofrarea acestuia, se scot iar in interiorul tevii din pvc se pot introduce dopuri din cauciuc sau impermeabilizanti pentru a hidroizola teava, respectiv teava se inchide la final cu dopurile pvc.

Pentru lucrari speciale in constructii si betoane speciale utilizate in contact cu apa (lucrari de statii de epurare, bazine apa, fundatii speciale etc.), se recomanda teava din fibrobeton, teava care are aceeasi functie ca si teava din plastic.

Teava din fibrobeton are lungime standard 1.25m si se sigileaza dupa decofrare cu ajutorul unui adeziv special pentru beton (adeziv monocomponent sau adeziv bicomponent pentru fibrobeton, dupa caz) si cu ajutorul dopurilor din fibrobeton. Hidroizolarea speciala a gaurii se poare realiza la fel ca si in situatia tevii din pvc de cofrare, cu dopuri din cauciuc sau impermeabilizanti speciali.

Teava din fibrobeton pentru protectie tiranti

Teava din fibrobeton pentru protectie tiranti

Teava din pvc pentru cofrare si con din pvc de capat

Teava din pvc pentru cofrare si con din pvc de capat

Teava pvc pentru cofraje metalice

Teava pvc pentru cofraje metalice cu perforatii

Teava din plastic striata se utilizeaza ca produs consumabil in toate sistemele de cofraje metalice pentru protectia barelor de tirant tip Dywidag, produs care ramane pierdut in beton la finalul lucrarilor. La capetele tevii se utilizeaza conurile din pvc pentru capat teava cofraj, conuri care se scot dupa intarirea betonului si gaura ramasa se astupa cu ajutorul dopurilor din pvc.

Se utilizeaza pentru toata cofrajele metalice, fiind un produse universal utilizabil, consumabil pentru cofraje: cofraje metalice Peri (Peri Trio, Peri Domino, Peri Handset etc), cofraje metalice Doka (Doka Framax, Doka Frami), cofraje metalice Ulma, cofraje metalice Huennebeck (Rasto, Manto, Tekko etc) cofraje metalice Destil, cofraje metalice Prandina, cofraje metalice Edilponte, cofraje metalice Pilosio, cofraje metalice Alpi, cofraje metalice Faresin, cofraje metalice Meva, cofraje metalice Harsco etc.